13 C
New York kenti
Cuma, Kasım 8, 2024

İlker Aycı BM kürsüsünden, THY’nin cinsiyet eşitliğine uluslararası desteğini anlattı

Mutlaka Oku

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (TURKISH JOURNAL) – Ali Çınar – Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, BM Genel Kurul salonda yaptığı konuşmada, kurumun cinsiyet eşitliğine uluslararası desteğini dile getirdi.

İlker Aycı, 5. Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde BM Genel Merkezi’nde, Irak kralı Faysal I ailesinden gelen aktivist Dr Nisreen El-Hashemite’nin başkanlığını yaptığı Kraliyet Bilim Akademisi Uluslararası Vakfı’nın (RASIT) BM Genel Kurul salonunda düzenlenen etkinliğin ana konuşmaları arasında yer alarak katılımcılara hitap etti.

BM 74. Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Bande’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıdaki konuşmasında, Türkiye’nin kadın hakları konusunda öncü ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Aycı, havacılık alanında 1930’lu yıllardan beri Türk kadınlarının havacılıktaki rolüyle THY’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olmasının gurur duyduklarını bildirdi.

Aycı, tarihteki ilk savaş uçağı pilotunun da Türkiye’den Sabiha Gökçen olduğunu hatırlatırken, kadınların, THY’nin 1933’te kuruluşundan bu yana sürekli artan bir şekilde aktif rollerde yer aldığının altını çizdi.

THY’nin iş gücünün yüzde 46’sını kadınların oluşturduğunu ve tam bir cinsiyet eşitliğinin sağlanması için de bu oranı giderek artırdıklarını bildiren Aycı, THY’nin bünyesindeki 211 kadın pilotla Avrupa’da en fazla kadın pilotu olan hava yollarından biri olduğunu söyledi.

Aycı konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizim kadınlara olan sarsılmaz desteğimiz sadece iş alanında değil. Türk Hava Yolları olarak spor alanında da cinsiyet eşitliğine inanıyoruz ve sporun gücüne inanan bir firma olarak dünya çapında çeşitli sporcuları, takımları ve turnuvaları da memnuniyetle destekliyoruz.”

THY’nin cinsiyet eşitliği mücadelesine destek vermeye devam edeceğini söyleyen Aycı, kurumun çevreye olan duyarlığına da değindi. Aycı, THY olarak, alternatif yakıtlar geliştirmekten, sıfır atık projeleri geliştirine kadar çok yönlü bir yaklaşım benimsediklerini söyledi.

İki günlük program çerçevesinde THY en geç kadın pilotu olan Selin Sevimli, Kaptan Pilot Ahu Nur Türkoğlu ve THY’de mühendis olan Elif Özsoy da birer konuşma yaparak, kendi tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı.

Programın devam eden bölümündeki konuşmacılar arasında, diplomatlar, “Fortune 500” firmalarının yöneticileri, dünya genelinden akademisyenler ve sivil toplum kurulu temsilcileri de yer aldı.

Kadınların bilimdeki rolünün artmasını amacıyla, 5 yıldır, Malta’nın sunuculuğunda 11 Şubat’ın BM’de Uluslarası Bilim Kadınları ve Kızları Günü’nün kutlanmasını sağlayan RASIT, her yıl BM Genel Merkezi’nde gün dolayısıyla düzenlediği 2 güne uzayan toplantılarla, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlaması konusunda görüş alışverişlerinin yapıldığı bir platform sağlıyor.

Yazar

- Advertisement -

Daha Fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

Son Eklenenler