LOS CABOS
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
ABD Başkanı Obama ile G20 Zirve Merkezi’nde bir görüşme yaptı.
Başbakan Erdoğan’la birlikte, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldığı görüşmeye beklenildiği gibi Suriye konusu damgasını vurdu.
Brezilya’da yapılacak Rio+20 Zirvesine katılmayacak olan, ABD Başkanı Obama ile Erdoğan’ın görüşmesi 40 kadar sürdü.
Başını ABD’nin çektiği ve Türkiye’nin de dahil olduğu Batı ve Arap grubu açısından, ülkedeki krizin rejimin devrilerek çözülmesi konusunda dünyayı ikna etme zirvesine de dönüşen Meksika G20 zirvesindeki Erdoğan ve Obama görüşmesinde,
Suriye’deki gelişmelerin öne çıktı. Liderler, Suriye’deki durumun her gün kötüye gitmesinden duyulan endişelerini paylaşırken krizin çözümü için uluslararası camianın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine işaret edildiği bildirildi.
Merkel ile de görüştü
Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. G-20 Zirvesi’nin gerçekleştirildiği merkezde basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.
(AA ve Turkish Journal)