7.4 C
New York kenti
Salı, Nisan 8, 2025

CHP kurultayında ikinci gün: Yeniden seçilen Kılıçdaroğlu’ndan liste süprizi!

Mutlaka Oku

İkinci gün çalışmalarına başlayan CHP 34. Olağan Kurultayı’nda gözler, Parti Meclisi seçimine çevrildi.

Kurultayın ikinci gününde, yeni tüzük gereği 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapılacak. Üyelikleri için başvurular sona erdi.

Öte yandan adaylar, salon içinde ve dışında tanıtıcı broşürler dağıtıyor.

CHP’de 1282 kurultay delegesi bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçilmişti.

Bin 164 delegenin oyunun alarak yeniden genel başkan seçilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de liste sürprizi yaşattı. CHP kulisleri hareketli. Listede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı.

Partide 2. adam kim olacak?

Kurultayda asıl rekabetse bugün yaşanacak. Delegeler 60 kişilik parti meclisi için sandığa gidecek. En çok merak edilense partide ikinci adamın kim olacağı.

CHP kulisleri hareketli. Parti meclisi üyelikleri için kıyasıya bir mücadele var. En büyük rekabet ikinci adam konumundaki teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı için yaşanıyor. Bu koltuğa iki isim aday.

Halen bu görevi yürüten Nihat Matkap ve geçmişte bu görevde bulunmuş olan Adnan Keskin. Bu iki ismin de kurultaya saatler kala Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret ettiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı anahtar listede Adnan Keskin, Haluk Koç, Hurşit Güneş, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Gülsüm Bilgehan Toker, Veli Ağababa, Engin Altay, Özgür Özel, Ali Rıza Öztürk, Bülent Tezcan, Kadir Gökmen Öğüt yer alıyor.

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, görevden alınan CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Samlı da listeye girdi.

İşadamı Cemal Canpolat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

Listede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

Listede yer alması beklenen Fikri Sağlar ise liste dışında kaldı.

CHP Lideri’nin listesinden bazı isimlerin çizilebileceği ve Kılıçdaroğlu’nun listenin delinebileceği de CHP kulislerinde konuşuluyor.

Bu arada CHP saflarına katılacağı öne sürülen eski Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, “Demokrat parti üyesiyim ama aktif siyasetin dışındayım” diyerek haberi doğrulamadı. Bayar, “Bu yöndeki taleplerin temenniden ibaret olduğunum düşünüyorum” dedi.

(Ajanslar)

Yazar

- Advertisement -

Daha Fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

Son Eklenenler