1.1 C
New York kenti
Çarşamba, Nisan 9, 2025

BM panelinde konuşan Topbaş: Dünyayı belediye başkanları kurtaracak!

Mutlaka Oku

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (TURKISH JOURNAL)

Birleşmiş Milletler’de (BM) bir panele katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, ”Siyaset ikinci planda olmalı, asıl olan insanlara hizmettir” dedi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığı (UCLG) ve BM’ye bağlı Yerel Yönetimler Danışma Komitesi (UNACLA) başkanlığını yürüten Paneldeki konuşmasında, kaynakları iyi yönetmenin önemine değinen Topbaş; dünyada günde 3 bin çocuğun susuzluk ve hastalık nedeniyle öldüğünü söyledi.

New York’ta 67. BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde gerçekleştirilen, ”2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Konusunda Seçkin Kişiler Üst Düzeyli Paneli”nde konuşan Topbaş, başta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon olmak üzere, İngiltere Başbakanı David Cameron’un da aralarında bulunduğu dünyanın değişik bölgelerinden gelen lider ve yöneticilerle görüşürken, birlikte aile fotoğrafında yer aldı.

”Siyaset ikinci planda olmalı asıl olan insanlara hizmettir”
Topbaş panelde yaptığı konuşmada dünyayı belediye başkanlarının kurtaracağını söyleyerek şunları kaydetti:
”Kaynakları iyi yönetmemiz lazım. Dünyada günde 3 bin çocuk susuzluk ve salgın hastalık nedeniyle ölüyor. Hep ifade ediliyor dünyayı belediye başkanları kurtaracak. Bizler insanların yaşamının her alanında varız. Hükümetler, belediyelere destek olmalı. Siyaset ikinci planda olmalı asıl olan insanlara hizmettir.”

BM’nin 2015 ‘Bin Yıllık Kalkınma Hedeflerine’ (BYKH) ulaşılabilmesi için kentler ve kırsal kesim arasında köprüler kurulması gerektiğini vurgulayan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti:
”Burada hangi konumda olursak olalım, ne kadar gücümüz olursa olsun, çok ciddi ve büyük kitleleri harekete geçiriyor da olsak bizlerin de eğitime ihtiyacı var. Bir ötekinin farkında olma eğitimine ihtiyacımız var. Bizim filozofumuz Hz.Mevlana’nın bir sözü var; ‘Bir neslin geleceğini, bir önceki nesil hazırlar’ diye. Bizler esasında bizden sonraki kuşakların geleceğini hazırlıyoruz. Ciddi bir sorumluluk taşımaktayız. Dünyadan neler aldık, neler vermeye çalışıyoruz, bunları görmeliyiz.”

Binlerce gence meslek öğreterek, istihdam sağladıklarını kaydeden Topbaş, İstanbul Belediyesi’ndeki deneyimleri üzerinden yaptığı konuşmada şunları söyledi:

”Kentte yaşayan insanlar, sağlıklı gıdaya erişmek, kırsalda yaşayan insanlar da iş istihdamlarını geliştirmek istiyor. Kentler ve kırsaldaki insanlar arasında köprü kurulması, iş istihdamlarının geliştirilmesi gerekiyor. Burada istihdamdan bahsediliyor. 14 milyonluk bir şehrin yöneticisiyim. İSMEK kurslarında binlerce gence meslek öğreterek istihdam sağladık. Çiftçilerimize alım garantili buğday ürettirdik. Köylüye çiçekçilik eğitim verdik, alım garantili çiçek yetiştiriyorlar. Bunlar hepsi bir adımdır ve insanlığa hizmettir.”

Yazar

- Advertisement -

Daha Fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

Son Eklenenler